Naturturismföretagen

Jössgården – vinnare av Grand Travel Award Ekoturismpriset 2023

jossgarden helene scaled 1

Torbjörn och Helene Forsberg, Jössgården, är årets Ekoturismpristagare. Foto: Joakim Hermanson.

Jössgården i Sjulsmark, som drivs av Helene och Torbjörn Forsberg har fått Grand Travel Award Ekoturismpriset 2023.

Helene och Torbjörn har drivit Jössgården 2016. Verksamheten har k

Motivering Ekoturismpriset 2023
”Ett litet familjeföretag som vuxit från en bisyssla till att bli ett av regionens mest attraktiva besöksmål, för både lokala gäster och internationella besökare på jakt efter det genuina, småskaliga, naturnära och rogivande. Med en djup lokal förankring, ett gediget hållbarhetstänk och ett brett utbud av konferens-, mat- och aktivitetsupplevelser i samverkan med lokala företag och guider levandegör de begreppet ekoturism. Årets Ekoturismpris går till Jössgården i Sjulsmark i Swedish Lapland.”

Till Jössgården kommer många, företag och privatpersoner, för att äta mat lagad på lokala råvaror, ta några extra djupa andetag, vandra längs Solanderleden, för att gifta sig eller ägna sig åt de olika upplevelserna som Helene och Torbjörn erbjuder tillsammans med andra företagare i området.

Omsorg om natur och miljö
Hållbarhet är deras ledord. På gården visar det sig bland annat genom återbruk i inredningen, lokala råvaror som serveras i restaurangen, med djur och natur som bas för verksamheten, och parets engagemang i lokalsamhället.

– Det vi gör gör vi för att det ska bli bättre på platsen vi verkar, på jorden, för djuren och naturen, säger Helene Forsberg.

Jössgården är medlem i Naturturismföretagen sedan många år tillbaka och för att ta ännu ett steg i hållbarhetsarbetet arbetar de med att certifiera sig enligt kvalitetsmärkningen Nature´s Best.

– Vi är jätteglada för att ha fått Ekoturismpriset, och det ska bli roligt att se vilka ringar på vattnet det ger, säger Helene Forsberg.

Helene och Torbjörn mottog Ekoturismpriset 23 februari i samband med den årliga galan Grand Travel Award, i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm.

Om Ekoturismpriset
Ekoturismpriset delas ut årligen till ett företag som bäst levandegör svensk ekoturism, som innebär ansvarsfullt resande och bidrar till skydd av naturmiljöer och lokalbefolkningens välbefinnande.

Priset har delats ut tillsammans med resebranschtidningen Travel News sedan 2001.

För mer information kontakta
Helene Forsberg, Jössgården, +46 – 385 87 14, helene@jossgarden.se
Joakim Hermansson, generalsekreterare Naturturismföretagen,
+46 72 233 10 85, joakim.hermanson@naturturismforetagen.se

Relaterade länkar

  • Jössgården
  • Jössgården – vinnare av Ekoturismpriset 2023

Kategori

Taggar

Dela

Fler nyheter