Naturturismföretagen

Granö Beckasin – prisas för sitt entreprenörskap inom ekoturism

GTA Ekoturismpriset 2024 prisutdelning

Christopher Storm, Annika Rydman och Jan Wejdmark, från Granö Beckasin tog emot priset i Stockholm på torsdagskvällen. Konferencier Niklas Källner. Foto: Jenny Engström.

Vinnaren av Grand Travel Award Ekoturimpriset 2024 är Granö Beckasin, verksam i byn Granö, mellan Lycksele och Umeå.

– Priset betyder jättemycket för oss alla här. Det känns så kul att bli uppmärksammad för att ha lyckats med att generera arbetstillfällen på landsbygden, att vara ett exempel på att tillväxt på landsbygd är möjlig och att ekoturism är en framgångsrik väg att välja, säger Christopher Storm, som är produktchef på Granö Beckasin.

Granö Beckasin erbjuder boende i olika former, restaurang, aktiviteter och konferensmöjligheter. Restaurangen är KRAV-märkt och företaget är kvalitetsmärkt enligt Nature’s Best, Sveriges enda hållbarhetsmärkning för naturbaserade upplevelser.

Motivering till priset

Granö Beckasin är djupt rotad på platsen och har syftet att skapa en positiv utveckling för bygden kring Granö. Genom åren har Granö Beckasin stadigt vuxit och skapat en grund för flera olika företag inom naturturism och besöksnäring. Ett gediget utbud av nyfikna aktiviteter kryddar gästernas upplevelse som i grunden är naturens enkelhet och skönhet samt med hållbarhet i fokus i alla led. Navet i ekoturism – att bidra positivt till platsen – genomsyrar allt hos Granö Beckasin, en stadigt lysande stjärna på ekoturismens himmel.

Inspiration för andra entreprenörer

– Priset är viktigt eftersom ekoturism är en av nycklarna till hållbar turism generellt. Dessutom är det viktigt att lyfta ekoturismföretag som har den här starka drivkraften och en vilja att arbeta hållbart, både för det egna entreprenörskapet men som en inspiration för andra, säger Camilla Jönsson, generalsekreterare Naturturismföretagen.

Möjligheten att nominera företag till priset har varit öppen för alla att göra. Bland ett tiotal inkomna förslag valde föreningens styrelse ut tre som gick vidare, förutom Granö Beckasin var det också Fallängetorp för fä och folk och Swedish Country Living.

– Det var en hög kvalitet på alla som föreslagits till priset så det var inte ett lätt val för styrelsen att välja ut tre av de tio, och senare också vinnaren i trion, säger Camilla.

Om ekoturism

Grundläggande för ekoturism är ett miljömässigt ansvarsfullt resande till naturområden i fokus, med starka upplevelser som lockar till upptäckter och nyfikenhet så att gästerna kan uppleva och glädjas åt naturen, kulturen och historien.

För att kallas ekoturismföretag ska företagaren arbeta aktivt med att bevara naturen, naturvårdsinsatser och i alla led minimera besökarnas påverkan på platsen. Ytterligare en grundläggande byggsten är att företagaren arbetar för att stärka den socioekonomiska nyttan av turism i lokalsamhället.

För mer information kontakta

Christopher Storm, produktchef Granö Becksin; 076-229 98 55, christopher.storm@granobeckasin.com

Camilla Jönsson, generalsekreterare Naturturismföretagen; 076 -139 87 64 camilla.jonsson@naturturismforetagen.se

Relaterat material

GTA Ekoturimpriset: Granö Beckasin; Christopher Storm, produktchef, Annika Rydman, tills helt nyligen vd, och Jan Wejdmark, styrelseordförande.
Camilla Jönsson, generalsekreterare Naturturismföretagen

  • Länkar

Artikel: Granö Beckasin – vinnare av ekoturismpriset 2024
Grand Travel Award Ekoturismpriset
Kvalitetsmärkningen Nature’s Best
Nature’s Best Sweden för resenärer och researrangörer


Kategori

Taggar

Dela

Fler nyheter