Naturturismföretagen

Lär dig vildmarkssjukvård i samband med årets Forum

IMG 7692

I samband med årets Forum för naturturism erbjuds det möjlighet att vara med på en utbildning i vildmarkssjukvård som kan hjälpa dig att rädda liv. Den 4-6 november håller Crossing Latitudes en NOLS Wilderness Medicine sjukvårdskurs. 

NOLS Wilderness Medicine första-hjälpen utbildning fokuserar på friluftsrelaterade skador och sjukdomar. Kursen undervisas på svenska av NOLS Wilderness Medicine instruktörer. 

Som naturturismföretagare har du ett viktigt ansvar för de gäster som följer med dig på en aktivitet. Om olyckan skulle vara framme är det bra att vara förberedd.

– Kanske måste du göra en patientundersökning och plåstra om en klättrare som blöder från ett sår i ansiktet. Kanske måste du hjälpa en deltagare som har en kraftig allergisk reaktion eller ta hand om en paddlare vars axel har hoppat ur led, berättar Lena Conlan som är en av grundarna till Crossing Latitudes. Vårt mål är att göra våra sjukvårdsscenarier så realistiska som möjligt. 

NOLS Crossing Lattitudes första hjälpen

Vad kan du förvänta dig av kursen?

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att gå kursen. Det viktigaste är att du har ett intresse av att lära dig hur du kan hjälpa andra och faktiskt rädda liv.

– Förvänta dig att spendera mycket tid utomhus, men även timmar inne i klassrummet med lektioner, demonstrationer och övningar, fortsätter Lena. Våra dagar kommer att vara oerhört intensiva med realistiska och utmanade scenarier.

Platsen för för årets Forum för naturturism och även första-hjälpen-kursen är vackra Höga Kusten. Utbildningen i vildmarkssjukvård hålls på Bygdegården i Docksta, bara några minuters promenad från Friluftsbyn där Forum kommer att hållas. Bor gör ni enklast på Friluftsbyn, både under utbildningen och under Forum.

Kuba

Anmälan

Om du är intresserad av att gå kursen i vildmarkssjukvård så vänta inte för länge med att anmäla dig. Detta då kursen kan komma att ställas in om de inte får tillräckligt med anmälningar innan den 15:e oktober. Minimum antal deltagare är 12, maximum är 30.

Är du inte medlem i Naturturismföretagen redan så är det ett bra läge att bli det nu. Som medlem får du rabatt både på sjukvårdskursen och deltagande i Forum.

Vanligtvis erbjuds du som medlem i Naturturismföretagen 10% rabatt på kursen, men i samband med Forum är priset för dig som medlem ännu bättre. Ordinarie pris för kursen är 5 500 kr (inkl moms), denna gången betalar du som medlem 4 750 kr (inkl moms). Så passa på att förlänga vistelsen och kom lite tidigare till Höga Kusten när du ändå ska till Forum.

Mer information om kursen och hur du anmäler dig hittar du i denna pdf.
Mer information om Forum för naturturism hittar du här.

Kategori

Taggar

Dela

Fler nyheter