Naturturismföretagen

   
forum naturturism logo 2023

Forum för naturturism 2023

7 – 8 november genomfördes årets viktigaste träff, natur- och ekoturismens egen mötesplats Forum för naturturism.  Vi träffades i Friluftsbyn i Docksta, mitt i världsarvet Höga Kusten, mellan Örnsköldsvik och Härnösand. 

Årets upplaga arrangerades i samarbete med Höga Kusten Turism, Höga Kusten Destinationsutveckling och Region Västernorrland. Årets tema var Naturturism i skyddad natur.

I år gavs det ännu fler anledningar att besöka Forum då konferensen kompletterades med flera spännande och matnyttiga aktiviteter. Helgen innan Forum gavs det möjlighet att gå en utbildning i vildmarkssjukvård den 4-6 november och på eftermiddagen den 8e hölls en uppguidning till Certifierad Naturguide. Direkt efter konferensens slut arrangerade Höga Kusten Destinationsutveckling en visningsresa i regionen. Mer information om program och hela upplägget hittar ni nedan.

Stort tack till destinationen och alla deltagare under årets Forum – vi ses Forum 2024!

Program Forum

Pris

Uppdateras när detaljerna för Forum 2024 är på plats. 

Tillval - Program före och efter Forum

Priser

Vildmarkssjukvård, medlem i NTF: 3 800 kronor exkl moms, kost och logi (anmälan sker direkt till Crossing Latitudes)

Vildmarkssjukvård, icke medlem i NTF: 4 400 kronor exkl moms, kost och logi (anmälan sker direkt till Crossing Latitudes)

Uppguidning Certifierad Naturguide: 6 500 kronor ex moms (anmälan sker direkt till Certifierad Naturguide)

Visningsresa Höga Kusten: 1 680 kronor exkl moms och logi 

Hitta till Friluftsbyn

Det finns flera olika sätt att resa till Höga Kusten. Du kan åka med buss till alla städer och det finns även bra tågförbindelser med Norrtåg och SJ som går till Härnösands Central, Kramfors Station och Örnsköldsviks Resecentrum.

Från tågstationen reser ni vidare med buss till Docksta. Här kan ni söka busstider: https://www.dintur.se/navigation/sok-resa/ Buss 50 går mellan Härnösand och Örnsköldsvik via Docksta. Buss 216 går från Kramfors till Docksta. Bussarna går endast vardagar. 

För att komma så nära Friluftsbyn som möjligt hoppar du av i Docksta. Därifrån är det ca 1,5 km att gå till Friluftsbyn.  

Flyger du hit finns Höga Kusten Airport, Örnsköldsviks Airport eller Sundsvalls airport.

Läs mer på Höga Kustens sida Resa hit & här.

Ta gärna kontakt med Höga Kusten Turistservice på 0771-265 000 eller info@hogakusten.com om du behöver hjälp och tips inför din resa till Höga Kusten.

Om Forum

Forum för naturturism är den årliga branschträffen för natur- och ekoturismföretagare i Sverige, med fokus på kunskapsutveckling, information och erfarenhetsutbyte. 

Här träffas företagare, främjarorganisationer, destination- och visitorganisationer för att skapa nya kontakter, få djupare branschinsikter, nya idéer samt nya kunskaper inom de områden som står i fokus. 

Syftet är att bygga kompetens, diskutera gemensamma utmaningar samt skapa en gemensam stolthet hos de aktörer som är involverade i svensk naturturism.

Dagarna varvas med röster från företag och intressenter från runt om i Sverige som verkar inom naturturism samt tid för samtal, umgänge och mingel med kollegor i branschen.

Medlemmar i Naturturismföretagen har rabatt på deltagaravgiften. Är ni partner i föreningen så bjuder vi på deltagaravgiften för två representanter.

Forum för naturturism 2023 arrangeras i samarbete med:

Logotyp Region Västernorrland    logotyp Höga kusten